Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr:2305829.
ScheepstypeSleeptankschip – type: N /open.
Bouwjaar1929.
BouwwerfScheepswerf Bodewes in Martenshoek.
Afmetingen67.00 x 8.16 x 2.41.
Tonnage / Inhoud832 / 905.
Aantal Tanks12, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit150 m³ per uur stoompomp.
EigenaarVereenigde Tankreederij NV in Rotterdam.
BijzonderhedenGebouwd als sleepvrachtschip ADELBERT CHARLOTTE voor E. Friesecke in Hamburg. In 1937 omgebouwd tot sleeptankschip door plaatsing van drie losse compartimenten, die per stuk waren verdeeld in vier tanksOp 15 november 1959, ter hoogte van de Zwarte Boei in het Nauw van Bath, aangevaren door het Duitse zeeschip DÜSSELDORF (7000 ton). De VIANEN was onder schipper A.L. van Bergem, met een lading stookolie onderweg van Antwerpen naar Amsterdam en werd gesleept door de sleepboot THEMIS. Door de harde wind verwaaide de DÜSSELDORF, van zee onderweg naar Antwerpen, zodanig dat zij de tegemoet komende VIANEN niet kon ontwijken. Het zeeschip boorde zich, enkele meters voor de stuurhut (aan bakboordzijde) in de VIANEN. Om zinken te voorkomen werd de zwaar beschadigde VIANEN door de sleepboot THEMIS, ter hoogte van het café ’Land en Scheldezicht’ op de Slikken van Bath gezet. Nadat de VIANEN door de motortankschepen VELDHUIS en VLISSINGEN was leeggepompt werd zij door Tak’s Bergingsbedrijf, met behulp van de TAKLIFT 1, voor reparatie naar Rotterdam gebracht. In 1964 omgebouwd tot motortankschip. Hiervoor voorzien van een machinekamer, nieuwe achterroef met stuurhut en een voorroef. Uitgerust met 2 x 240 pk Kelvin dieselmotoren, type T8, motornummers: 32315 en 32457. Nieuwe tonnenmaat: 771.
Levensloop In 1931, als gevolg van de crisisomstandigheden in handen gekomen van de Schepenexploitatie Maatschappij Plataan NV in Rotterdam (onderdeel van de Nederlandsche Scheepshypotheek Bank NV in Rotterdam) en hernoemd in MIA. Op 08-06-1937 verkocht aan de Vereenigde Tankreederij. Aansluitend omgebouwd tot sleeptankschip en op 26-10-1937 als VIANEN in de vaart gekomen. Begin jaren negentig opgelegd in de Waalhaven en ingericht als vuilwaterschip ten behoeve van de vetvloot. Op 13-08-1995 ingebracht in de VT-Koole BV in Rotterdam. In augustus 1996 definitief overgegaan naar Koole BV in Zaandam en aansluitend gesloopt.
Het sleeptankschip VIANEN,

Het sleeptankschip VIANEN, voor anker boven Uerdingen.

Het sleeptankschip VIANEN. bij de Matex in Vlaardingen. Foto: Archief Arie Lentjes.

Het sleeptankschip VIANEN. zo te zien langszij een sleeptankschip van Van Ommeren. Deze foto werd waarschijnlijk genomen bij de Nieuwe Matex in Vlaardingen.

De sleeptankschepen DIEREN en VIANEN

De sleeptankschepen DIEREN en VIANEN liggend op de Schelde in Antwerpen, wachtend op een sleepboot.

Het sleeptankschip VIANEN, gesleept door de VITA. Waar deze foto genomen werd en waarom er zoveel toeschouwers op de kade staan is ons niet bekend. Wellicht weet iemand raad. Foto: Archief Vereenigde Tankreederij.

Het sleeptankschip VIANEN, gesleept door de VITA. Waar deze foto genomen werd en waarom er zoveel toeschouwers op de kade staan is ons niet bekend. Wellicht weet iemand raad.

Het sleeptankschip VIANEN, opvarend op de Nieuwe Maas. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het sleeptankschip VIANEN, opvarend op de Nieuwe Maas.

Een gapend gat van zeker vijf meter breed was wat overbleef na de aanvaring met het zeeschip DUSSELDORF. Foto: Archief Vereenigde tankreedeij.

Een gapend gat van zeker vijf meter breed was wat overbleef na de aanvaring met het zeeschip DÜSSELDORF. Langszij de sleepboot THEMIS.

Na de aanvaring met het zeeschip DUSSELDORF is niet alleen de schade onder de waterlijn enorm, maar ook aan dek is het een grote chaos. Foto: Archief Vereenigde Tankreederij.

Na de aanvaring met het zeeschip DÜSSELDORF is niet alleen de schade onder de waterlijn enorm, ook aan dek is het een grote chaos. Het is goed te zien diep het Duitse zeeschip de VIANEN binnendrong. Het bergingsschip BRUINVISCH ligt inmiddels langszij.

Eenmaal drooggevallen is de schade aan de VIANEN pas goed te zien. Een volle tank stookolie is in de Westerschelde gelopen. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Eenmaal drooggevallen is de schade aan de VIANEN pas goed te zien. Een volle tank stookolie is in de Westerschelde gelopen, wat op de slikken van Bath goed te zien is.

Het motortankschip VELDHUIS ligt langszij de VIANEN om een deel van de lading stookolie over te nemen. De TAKLIFT 1 is inmiddels ook gearriveerd. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het motortankschip VELDHUIS ligt langszij de VIANEN om een deel van de lading stookolie over te nemen. De TAKLIFT 1 is inmiddels ook gearriveerd.

De VIANEN tijdens haar technische proefvaart als motortankschip in 1964. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

De VIANEN tijdens haar technische proefvaart als motortankschip in 1964.

Het motortankschip VIANEN, wachtend op een nieuwe reis. Foto: Fred - Kustvaartforum - met dank.

Het motortankschip VIANEN, wachtend op een nieuwe reis. Foto: Fred – Kustvaartforum – met dank.

Het motortankschip VIANEN als vuilwaterschip voor de vetvloot, gelegen in de Waalhaven achter het hoofdkantoor van de VT aan de Nijmegenstraat. Foto: Archief Pieter Broers – met dank.

Scheelde het in 1959 al niet veel, in 1996 werd de VIANEN definitief aan stukken geknipt. Archief: Arie Lentjes.

Scheelde het in 1959 al niet veel, in 1996 werd de VIANEN definitief aan stukken geknipt. Foto: H. de Jong – met dank.

De schamele restanten van een schip met een lange en vooral boeiende geschiedenis. Archief: Arie Lentjes.

De schamele restanten van een schip met een lange en vooral boeiende geschiedenis. Foto: H. de Jong – met dank.