Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr:2305501.
ScheepstypeSleeptankschip.
Bouwjaar1933.
BouwwerfScheepswerf De Noord in Alblasserdam.
Afmetingen62.05 x 7.87 x 2.28.
Tonnage / Inhoud707 / 770.
Aantal Tanks11, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit150 m³ per uur stoompomp + 30 m³ per uur motorpomp.
EigenaarVereenigde Tankreederij NV in Rotterdam.  
BijzonderhedenVan oorsprong uitgerust met een houten luikenkap. 
LevensloopGebouwd in opdracht van het Nederlandsch Bevrachtingskantoor. Bij de indienststelling, in februari 1933, onder de naam VEERE, als huurschip gaan varen voor de Vereenigde Tankreederij. Op 23-02-1934 door de Vereenigde Tankreederij aangekocht en niet van naam veranderd. Op 12-08-1974 verkocht aan Van der Linden Oliehandel BV in Vlaardingen en hernoemd in ENERGIE 3. Begin jaren tachtig in de haven van Middelharnis gezonken en na berging afgevoerd voor de sloop. 
Het sleeptankschip VEERE ligt langszij het stoomschip ALBLASSERDIJK van de Holland Amerika Lijn om een lading eetbare olie over te nemen uit de wingtanks van het zeeschip. Langszij de VEERE liggen de OVERSCHIE en de OLIEVOS I van Pieter Bon uit Zaandam. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het sleeptankschip VEERE ligt langszij het stoomschip ALBLASSERDIJK van de Holland Amerika Lijn te laden. Dit soort vrachtschepen waren vaak uitgerust met wingtanks waarin zij partijen eetbare oliën in vervoerde. Langszij de VEERE liggen de OVERSCHIE en de OLIEVOS I van Pieter Bon uit Zaandam. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Feitelijk een heel bijzondere foto. Van de Vereenigde Tankreederij liggen bij elkaar langszij het sleeptankschip VEERE (het eerste schip wat de VT in eigen beheer kocht), met daarnaast de motortankschepen OVERSCHIE en buitenop de OLIEVOS I van Pieter Bon uit Zaandam. Deze VT schepen liggen langszij de ALBLASSERDIJK van de  Holland Amerika LIjn, een stoomschip wat tijdens de oorlogsjaren nog als als een zogenaamde Baby Flat Top Carrier voer, of te wel als hulpvliegdekschip. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

De VT schepen VEERE en OVERSCHIE, liggen samen met de OLIEVOS I van Pieter Bon uit Zaandam, langszij het stoomschip ALBLASSERDIJK van de Holland Amerika Lijn om een lading eetbare olie te laden. De ALBLASSERDIJK voer tijdens de Tweede Wereldoorlog als Baby Flat Top Carrier, een koopvaardijschip met een vliegdek. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het stoomschip ALBLASSERDIJK, als  BASTIAAN voor de Amerikaanse Marine in actie las vliegdekschip.

Het stoomschip ALBLASSERDIJK, als BASTIAAN voor de Amerikaanse Marine in actie als vliegdekschip tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De VT schepen VEERE, OVERSCHIE en OLIEVOS I langszij de Alblasserdijk van de Holland Ameriak Lijn. Foto: Archief Verenigde tankderij.

De VT schepen VEERE, OVERSCHIE en OLIEVOS I langszij de ALBLASSERDIJK van de Holland Amerika Lijn. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.