Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr:2300596.
ScheepstypeSleeptankschip.
Bouwjaar1930.
BouwwerfScheepswerf Vahali in Gendt.
Afmetingen50.00 x 6.60 x 2.39.
Tonnage / Inhoud506 / 567.
Aantal Tanks8, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit100 kubieke meter per uur stoompomp.
EigenaarVereenigde Tankreederij NV in Rotterdam.
BijzonderhedenGebouwd in opdracht van Tankvaart Maatschappij Dipping NV in Rotterdam en als DIPPING VI in de vaart gekomen. Voorzien van losse, ingebouwde tanks.
LevensloopOp 01-01-1933 door de Tankvaart Maatschappij Dipping NV in Rotterdam ingebracht in de Vereenigde Tankreederij BV en als DIEREN in de vaart gekomen. Op 09-10-1972 verkocht aan Smit’s Kolen- en Oliehandel BV in Rotterdam en hernoemd in SK & O 16. Op 06-08-1986 verkocht aan Heuvelman Staal BV in ’s-Gravendeel en aansluitend gesloopt. 

 

De sleeptankschepen DIEREN en VIANEN, bij elkaar langszij op de Schelde in Antwerpen. Foto: Archief: Verenigde Tankrederij.

De sleeptankschepen DIEREN en VIANEN liggen bij elkaar langszij op de Schelde in Antwerpen, waar zij liggen te wachten op sleepgelegenheid. Op deze foto is goed te zien dat de DIEREN oorspronkelijk was uitgerust met een houten luikenkap. Foto: Archief: Verenigde Tankrederij.

Het sleeptankschip AALSMEER (AT), ingeklemd tussen de motortankschepen VENRAY en VOORSCHOTEN van de VT. Helemaal buiten op  ligt het sleeptankschip DELDEN (VT). Foto: Archief Arie Lentjes.

Het sleeptankschip AALSMEER (AT), ingeklemd tussen de motortankschepen VENRAY en VOORSCHOTEN van de VT. Helemaal buiten op ligt het sleeptankschip DIEREN (VT). Foto: Sjoerd Nutma – met dank.