Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr:2308521.
ScheepstypeMotortankschip – N/open.
Bouwjaar1953.
BouwwerfScheepswerf De Groot & Van Vliet NV in Slikkerveer.
BouwnummerOnbekend.
Tonnage/Inhoud499 /
Afmetingen56.56 x 6.60 x 2.42.
Voortstuwing300 pk Brons, type 5 ED, 320 omw/min, motornummer 10063.
Aantal Tanks8, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit1 x 175 m³ per uur motorpomp en 1 x 150 m³ stoompomp.
BunkergiekVanaf de bouw uitgerust met een vijf duims laad/losgiek. 
EigenaarVereenigde Tankreederij NV in Rotterdam. 
BijzonderhedenIn 1964 overgemeten naar 517 ton. 
LevensloopIn 1976 opgelegd in de Robbenoordse Haven en in gebruik genomen als restantenschip voor de vetvloot.
Op 20-09-1978 verkocht naar C. Crawley Ltd. in Gravesend, Engeland.
Kapitein Jaap Oosterwijk zou de VRIEZENVEEN naar Vlissingen. varen, vanwaar het schip met zeesleper THEMI van Dijkhuizen naar Engeland zou vertrekken. Aan de Volkeraksluis werd overnacht. Omdat de woning van de VRIEZENVEEN in een zeer slechte staat verkeerde was afgesproken dat de bemanning niet aan boord zou blijven maar thuis zou overnachten. Toen zij de andere dag weer aan boord kwamen bleek dat er was ingebroken was en dat het haspel verdwenen was. De Rijkspolitie te Water werd er bij gehaald met de bedoeling een proces-verbaal vanwege de diefstal te krijgen. Doch dat verliep ietwat anders. Niet alleen de woning van de VRIEZENVEEN was er slecht aan toe; het gehele schip verkeerde in deplorabele staat en toen de politie ontdekte dat het schip ook nog eens onderweg naar Engeland was werd er per omgaande een vaarverbod opgelegd. Alvorens een Bewijs van Zeewaardigheid te krijgen diende de VRIEZENVEEN eerst op haar zeewaardigheid gekeurd te worden.
Eenmaal op de helling zakte de VRIEZENVEEN ter hoogte van de machinekamer, precies op de plek waar de zware Brons stond, spontaan over de hellingslee heen.
Over een Bewijs van Zeewaardigheid werd verder maar niet meer gesproken. De verkoop aan Crawley werd geannuleerd en de VRIEZENVEEN verhuisde naar de Rietbaan in Hendrik Ido Ambacht waarna zij als sloopgoed verkocht werd. 
Een bijzonder plaatje van het motortankschip VRIEZENVEEN, waarschijnlijk gemaakt op de Oosterschelde, met een stevige bries. De VRIEZENVEEN heeft zelf voorspan, maar heeft zelf ook een schip op sleeptouw. Het zusterschip ARNHEM houdt een kennelijk oogje in het zeil.

Een bijzonder plaatje van het motortankschip VRIEZENVEEN, waarschijnlijk gemaakt op de Oosterschelde, met een stevige bries. De (afgeladen) VRIEZENVEEN krijgt voorspan; maar wie goed kijkt ziet dat de VRIEZENVEEN zelf ook een (leeg) schip – waarvan we naam helaas niet kunnen lezen – op sleeptouw heeft. Het zusterschip ARNHEM van AT vaart met het konvooi mee om eventueel extra paardenkrachten te kunnen leveren.

Laatst gewijzigd