Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr:2309461. 
ScheepstypeMotortankschip – type N/open.
Bouwjaar1956.
BouwwerfScheepswerf Bijker in Gorinchem. 
BouwnummerOnbekend. 
Tonnage/Inhoud499 /  
Afmetingen56.96 x 7.02 x 2.34. 
Voortstuwing360 pk Brons, type 6 GB, 350 omw/min, motornummer: 14607. 
Aantal Tanks8, voorzien van stoomspiralen. 
Pompcapaciteit175 m³ p/u motorpomp, aangedreven 102 pk MWM pompmotor, type RHS 518 V, motornummer: 93593 + 150 m³ p/u stoompomp.
BunkergiekVanaf de bouw uitgerust met een vijf duims giek. 
EigenaarVereenigde Tankreederij NV in Rotterdam.
BijzonderhedenOp 10-02-1956 als VOORTHUIZEN in de vaart gekomen. In 1964 overgemeten naar een diepgang van 2.52 meter en 551 ton.
In 1981 werd het voorschip en een gedeelte van het ladinggedeelte verwijdert, hetgeen gebruikt werd voor de bouw van de tankduwbak VALKENSWAARD. Zie voor het vervolg hiervan de VALKENSWAARD.
Het achterschip en het resterende ladinggedeelte van de VOORTHUIZEN werd weer compleet gemaakt met het voorschip en een deel van het ladinggedeelte (ongeveer 38 meter) van de VALKENBURG. De nieuwe maten van de VOORTHUIZEN werden: 69.92 x 7.02 x 2.73 met 792 ton en 10 tanks.
LevensloopOp 29-03-1988 verkocht aan C. Crawley Ltd. in Gravesend in Engeland en hernoemd in STEFAN SCOTT. Daarna onbekend.

In diverse stadia van bouw bij Scheepswerf Bijker in Gorinchem, van links naar rechts: de VALBURG, VALKENBURG, VARSSEVELD en VOORTHUIZEN. Zowel voor de rederij als voor de werf een indrukwekkend plaatje. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

In diverse stadia van bouw bij Scheepswerf Bijker in Gorinchem, van links naar rechts: de VALBURG, VALKENBURG, VARSSEVELD en VOORTHUIZEN. Zowel voor de rederij als voor de werf een indrukwekkend plaatje.


Het motortankschip VOORTHUIZEN, tijdens de stapelloop in 1955. Foto: Archief Vereenigde Tankreederij.

Het motortankschip VOORTHUIZEN, tijdens haar stapelloop in januari 1956.


Het motortankschip VOORTHUIZEN is op een koude winterdag in januari 1956 toevertrouwd aan haar element - Foto: Vereenigde Tankreederij - met dank.

Het motortankschip VOORTHUIZEN is op een koude winterdag in januari 1956 toevertrouwd aan haar element.


De VOORTHUIZEN aan de afbouwkade van Bijker in Gorinchem. Foto: Archief Vereenigde Tankreederij.

De VOORTHUIZEN ligt klaar aan de afbouwkade van Scheepswerf Bijker in Gorinchem, voor haar technische proefvaart. Zij heeft de vlag van Scheepswerf Bijker nog in de voormast maar is inmiddels ook getooid met de (naam)-wimpel, die de VT vroeger vaak gebruikte.


Het motortankschip VOORTHUIZEN afvarend op de Nieuwe Maas. Foto: Archief Vereenigde Tankreederij.

Het motortankschip VOORTHUIZEN afvarend op de Nieuwe Maas, ter hoogte van Kralingsche Veer.


Het motortankschip VOORTHUIZEN, afgemeerd aan de Parkkade in Rotterdam. Foto: Archief Vereenigde Tankreederij.

Het motortankschip VOORTHUIZEN, afgemeerd aan de Parkkade in Rotterdam.


Het motortankschip VOORTHUIZEN op steiger bij de Nieuwe Matex. De enige vraag is of dit in Vlaardingen of in de Botlek is. Foto: Vereenigde Tankreederij.

Het motortankschip VOORTHUIZEN op steiger bij de Nieuwe Matex. De enige vraag is of dit in Vlaardingen of in de Botlek is. De opgestapelde vaten doen vermoeden dat dit Vlaardingen is.


Het motortankschip VOORTHUIZEN met flink wat schade aan de werf. Het schip is bijna midscheeps aangevaren waardoor het dek is opgebold en zelf het tankhoofd scheef staat. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het motortankschip VOORTHUIZEN met flink wat schade aan de werf. Het schip is bijna midscheeps aangevaren waardoor het dek is opgebold en geplooid.

De STEFAN SCOTT, ex VOORTHUIZEN, voor anker op de Thames. Fotograaf onbekend – met dank.
De voormalige VOORTHUIZEN, ligt hier STEFAN SCOTT als sloopgoed langs de oever van Thames. Het lijkt er op dat het schip tot wrak geslagen is of onder water heeft gelegen (of beide). Fotograaf onbekend – met dank.
Laatst gewijzigd