Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr:2307450. 
ScheepstypeMotortankschip – type N/open. 
Bouwjaar1949. 
BouwwerfScheepswerf Bijker in Gorinchem. 
BouwnummerOnbekend. 
Tonnage/Inhoud405 / 
Afmetingen50.00 x 6.60 x 2.40.
Voortstuwing240 pk Brons, type 3 TL, 3  cilinder, 2 tact, motornummer: 5319.  
Aantal Tanks10, voorzien van stoomspiralen. 
Pompcapaciteit1 motorpomp van 130 m³ p/u, aangedreven door een 40 pk Brons pompmotor en 1 stoompomp van 150 m³ p/u uur. 
BunkergiekOnbekend. 
EigenaarVereenigde Tankreederij NV in Rotterdam. 
BijzonderhedenOorspronkelijk op stapel gezet als VINKEVEEN, maar tijdens de bouw vernoemd in VLIST. Zusterschip van de VOORST (1). In 1960 overgemeten naar 498 ton. In 1972 hermotoriseerd met (een gereviseerde) 320 pk Kelvin, type T8, 8 cilinder, 4 tact, bouwjaar 1970. Motornummer: 34473. Omdat de VLIST en de VOORST ongeladen zeer ruim achterover lagen kenden deze schepen een grote ‘dode hoek’. Dit leidde in het geval van de VLIST tot twee zware aanvaringen. De eerste was halverwege de jaren zestig, toen de VLIST, leeg afvarend, een spits binnenliep. De VLIST en de VOORST werden daarom uitgerust met een zogenaamde ‘periscoop’. Dit betekende een hele verbetering maar kon niet voorkomen dat de VLIST op 4 januari 1976 om zeven uur in de ochtend, ter hoogte van het Vossegat (kmr. 864), volaan achter in de ankerligger GUSTAVSBURG van de WTAG liep. De klap bij deze aanvaring was zo hard dat de hoepel van het haspel in stukken brak. In het duister hadden de periscopen geen waarde.
LevensloopIn 1949 als VLIST in de vaart gekomen. In 1978 verkocht aan C. Crawley Ltd. in Gravesend in Engeland. Daarna onbekend. 

 

Het motortankschip VLIST, samen met de stoomsleepboot CORNELIA aan het lossen bij de Honig. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het motortankschip VLIST, samen met de stoomsleepboot CORNELIA aan het lossen bij de Honig in Nijmegen. De CORNELIA was wellicht nodig voor het leveren van stoom voor de stoompomp van VLIST.

Aansluiten bij de Honig in Nijmegen.

Lossen bij de Honig in Nijmegen was niet direct de fijnste losplaats. De aansluiting tussen wal en schip had nogal wat voeten in aarde en vergde veel durf en inzet van de bemanning. Hoogtevrees in combinatie met een zes duims slang om je nek was zeker geen pretje.

Lossen bij de Honig in Nijmegen was niet de fijnste locatie. De aansluiting tussen wal- en schip had nogal wat voeten in de aarde. Er moesten nogal wat capriolen uitgehaald worden om de aansluiting tot stand te brengen. Foto: Archief Verenigde tankrederij.

Lossen bij de Honig in Nijmegen. Het hoogte verschil tussen schip en walaansluiting is hier goed zichtbaar. 

Het motortankschip VLIST, afvarend op de Nieuwe Maas in Rotterdam. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het motortankschip VLIST, afvarend op de Nieuwe Maas in Rotterdam. 

Het motortankschip VLIST aan een ons onbekend steiger. Wie het weet mag het zeggen. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het motortankschip VLIST heeft net geladen op Steiger 1 bij de Shell in de Eerste Petroleumhaven.

Het motortankschip VLIST aan een ons onbekend steiger. Wie het weet mag het zeggen. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het motortankschip VLIST heeft net geladen op Steiger 1 bij de Shell in de Eerste Petroleumhaven. Over vluchtwegen voor de bemanning werd in die tijd nog niet echt nagedacht. 

Gevalletje kopschade. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

De zware kopschade die de VLIST, halverwege de zestig opliep toen zij in de lege afvaart vol achterop een spits liep. Foto: Collectie Arie Lentjes.

Gevalletje kopschade. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

De zware kopschade die de VLIST, halverwege de zestig opliep toen zij in de lege afvaart vol achterop een spits liep. Foto: Collectie Arie Lentjes.

Het motortankschip VLIST, met de zonnetent over de roef gespannen, opvarend aan de Loreley. Foto: Collectie Arie Lentjes.

Het motortankschip VLIST, met de zonnetent over de roef gespannen, opvarend aan de Loreley. De VLIST is hier zo te zien al uitgerust met een periscoop op het stuurhutdak. Foto: Collectie Arie Lentjes.

Het motortankschip VLIST, tot aan de ijken afgeladen, opvarend in het gebergte. Aan stuurboord de Franse duwboot STRASSBOURG. Foto: Collectie Arie Lentjes.

Het motortankschip VLIST, tot aan de ijken afgeladen, opvarend in het gebergte. Aan bakboord de Franse duwboot STRASSBOURG, die voor het nodige water aan dek zorgt. Wat opvalt zijn de lage tankhoofden van de VLIST. Foto: Arie Vogelaar – met dank.

Het motortankschip VLIST. . Foto: Collectie Arie Lentjes.

Het motortankschip VLIST ligt in Friedrichsfeld te wachten om het Wesel-Datteln-Kanal op te schutten. Foto: Arie Vogelaar – met dank.

 

Arie Vogelaar op twintig jarige leeftijd aan het roer aan boord van de VLIST. De hoepel van het haspel heeft een andere kleur omdat de originele hoepel bij een aanvaring in stukken brak. Foto: Arie Vogelaar – met dank.
Laatst gewijzigd