Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr:2310294.
ScheepstypeMotortankschip – type N/open.
Bouwjaar1958.
BouwwerfScheepswerf Bijkers in Gorinchem.
BouwnummerOnbekend.
Tonnage/Inhoud499 /
Afmetingen56.96 x 7.02 x 2.34.
Voortstuwing360 pk Brons, type 6 GB, 350 omw/min, motornummer: 14613.
Aantal Tanks8, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit175 m³ per uur motorpomp, aangedreven 102 pk MWM pompmotor, type RHS 518 V + 150 m³ per uur stoompomp.
LosgiekVanaf de bouw uitgerust met een 5 duims laad/losgiek. 
EigenaarVereenigde Tankreederij NV in Rotterdam. 
BijzonderhedenOp 29-09-1958 in de vaart gekomen als VELDHOEK. In 1964 overgemeten naar 2.52 meter diepgang en 543 ton.
LevensloopOp 02-05-1989 verkocht aan J.K. Koehoorn in Franeker en hernoemd in SHIT en gebruikt voor het vervoer van vloeibare mest. In 1992 bij Scheepssloperij Bekker in Brugge gesloopt.

Het motortankschip VELDHOEK heeft een partij eetbare oliën gelost bij de Coöperatieve Op- en Overslagvereniging Amersfoort (Cova) op het Amersfoorts Kanaal. Foto: mevrouw Vlot - met dank.

Het motortankschip VELDHOEK heeft net een partij eetbare oliën gelost bij de Coöperatieve Op- en Overslag Vereniging Amersfoort (Cova) op het Amersfoorts Kanaal in Amersfoort. Foto: mevrouw Vlot – met dank.


Het motortankschip VELDHOEK, afvarend op de Nieuwe Maas. Op de achtergrond de kade van de Holland Amerika Lijn, met één van haar schepen voor de kant. Foto: Archief Verenigde Tankrederij.

Het motortankschip VELDHOEK, afvarend op de Nieuwe Maas. Op de achtergrond de kade van de Holland Amerika Lijn, met één van haar schepen voor de kant. Foto: Collectie Arie Lentjes.

Het motortankschip VELDHOEK ligt butanol te laden bij de Chemische Werke Hüls in Marl. Bij gebrek aan beter is de ‘blauwe kegel’ voor de kop gehangen. Foto: Arie Vogelaar – met dank.
Het motortankschip VELDHOEK ligt butanol te laden bij de Chemische Werke Hüls in Marl. Foto: Arie Vogelaar – met dank.
Het motortankschip VELDHOEK, samen met het motortankschip ISTAR in de sluis van Friedrichsfeld. Foto: Arie Vogelaar – met dank.
Samen met het motortankschip VASTELAND onderweg van Friedrichsfeld naar Rotterdam. Foto: Arie Vogelaar – met dank.
Het motortankschip VELDHOEK op de dwarshelling bij Schram Bolnes om de vijfjarige ‘klasse’ te maken. Foto: Arie Vogelaar – met dank.
Het motortankschip VELDHOEK op de dwarshelling bij Schram Bolnes om de vijfjarige ‘klasse’ te maken. Foto: Arie Vogelaar – met dank.
De voormalige VELDHOEK als vloeibare mest tanker SHIT ergens in het noorden van het land. Foto: Collectie Arie Vogelaar – met dank.
Laatst gewijzigd