Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr: 2302838.
Scheepstype Motortankschip – type N/open.
Bouwjaar 1927.
Bouwwerf Scheepswef van der Giessen NV in Krimpen a/d IJssel.
Bouwnummer Onbekend.
Tonnage/Inhoud 218 /
Afmetingen 37.77 x 6.10 x 1.93.
Voortstuwing 90 pk Berkel (diesel patent).
Aantal Tanks 8, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit 80 m³ p/u motorpomp.
Losgiek Onbekend.
Eigenaar Vereenigde Tankreederij NV in Rotterdam. 
Bijzonderheden In 1950 hermotoriseerd met 100 pk Brons (bouwjaar 1937).
Levensloop Gebouwd in opdracht van de NV. Mij. tot Exploitatie van den tanklichter Charlois XII (Pakhuismeesteren) in Rotterdam en als CHARLOIS XII in de vaart gebracht. Op 01-01-1933 door Pakhuismeesteren ingebracht in de Vereenigde Tankreederij en hernoemd in PUTTEN. Op 26-10-1967 verkocht aan J. Dagevos in Wemeldinge en hernoemd in ROVI. In gebruik genomen als opslagschip bij de sluis van Wemeldinge. Op 24-10-1979 verkocht aan J.P.J. Martens in ‘s-Heerenhoek en niet hernoemd. In 1988 verkocht aan Scheepssloperij Nimeta BV in Vlissingen en aansluitend gesloopt.
Het motortankschip PUTTEN, ter hoogte van Bolnes. Op de achtergrond de loods van Machinefabriek Bolnes.

Het motortankschip PUTTEN, ter hoogte van Bolnes. Op de achtergrond de loods van Machinefabriek Bolnes. Wie goed kijkt kan zien dat de PUTTEN van origine nog was voorzien van een soort stokanker in een kranenbalk.

Het motortankschip PUTTEN, ter hoogte van Bolnes.

Het motortankschip PUTTEN, ter hoogte van Bolnes.

Het motortankschip PUTTEN, in het Amsterdamse havengebied. Op de achtergrond de EC Behangfabriek.

Het motortankschip PUTTEN, in het Amsterdamse havengebied. De kranenbalk voor het stokanker is op de foto redelijk goed te zien. Wie kan mij vertellen welke fabriek we op de achtergrond zien. Er lijkt iets op te staan van CH Behang. Net voor de kop van de Putten zien we de vestiging van W. Bernet & Co. NV – IJzer en Staalhandel.

Het motorschip PUTTEN, met voorspan, zo te zien net vertrokken uit Wemeldinge. De kranenbalk is op de foto goed te zien.

Het motorschip PUTTEN, met voorspan, is mijn inziens hier net vertrokken uit Wemeldinge, richting Brabants Vaarwater. Mocht ik mij vergissen dan hoor ik het graag.

 

Laatst gewijzigd