Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr:3030993. (Brandmerk Leiden).
ScheepstypeMotortankschip – type N/open.
Bouwjaar1925.
BouwwerfScheepswerf Boot in Leiden.
BouwnummerOnbekend.
Tonnage/Inhoud113 /
Afmetingen27.88 x 4.47 x 2.69.
Voortstuwing44 pk Kromhout.
Aantal Tanks4, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit60 m³ p/u motorpomp en 50 m³ p/u stoompomp.
LosgiekOnbekend.
EigenaarVereenigde Tankreederij NV in Rotterdam. 
BijzonderhedenGebouwd in opdracht van C. Wassenaar in Rotterdam als droge ladingschip met één ruim. Oorspronkelijke naam niet bekend. Op 12-07-1932 aangekocht door de NV Stoomschip Maatschappij ‘Vrede’ in Vlaardingen en omgebouwd tot motortankschip met vier tanks en hermotoriseerd met 75 pk HMG. Eerst hernoemd in MATEX II, maar kort daarna hernoemd in NIMA 2. In 1950 hermotoriseerd met 60 pk Brons.
LevensloopOp 01-01-1933 door de NV Stoomschip Maatschappij ‘Vrede’ in Vlaardingen (namens de Nieuwe Matex NV) ingebracht in de Vereenigde Tankrederij NV in Rotterdam en hernoemd in NIEUWEDORP. Op 02-03-1965 verkocht aan de Scheepvaart- en Handelmaatschappij NV in Rotterdam en waarschijnlijk korte tijd later gesloopt.

 

Het motortankschip NIEUWENDORP, in het sluisje van Fampoux-Scarpe-Arras.

Het motortankschip NIEUWEDORP, in het sluisje van Fampoux op het Canal de la Scarpe, in de omgeving van Noord-Franse Arras. De Scarpe is een zijrivier van de Schelde en gedeeltelijk gekanaliseerd.

Het motortankschip NIEUWENDORP, helemaal vooraan, in de oude sluis van Gaarkeuken in Groningen. Zo te zien is het wasdag.

Het motortankschip NIEUWEDORP, helemaal vooraan, in de oude sluis van Gaarkeuken in Groningen.

 

 

Laatst gewijzigd