Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr:2305498.
ScheepstypeMotortankschip – Type N/open.
Bouwjaar1930.
BouwwerfScheepswerf Gebr. Boot NV in Alphen a/d Rijn.
BouwnummerOnbekend.
Tonnage/Inhoud382 /
Afmetingen42.98 x 6.63 x 2.34.
Voortstuwing150 pk Deutz.
Aantal Tanks8, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit1 x 100 m³ motorpomp + 1 x 100 m³ stoompomp.
LosgiekNee.
EigenaarVereenigde Tankreederij NV in Rotterdam. 
BijzonderhedenIn 1963 omgebouwd voor het bunkeren van stookolie. Hiervoor voorzien van een nieuw ladinggedeelte en voorschip. Nieuwe afmetingen 54.91 x 6.60 x 2.33 en 497 ton met twaalf tanks. Tevens hermotoriseerd met 300 pk Brons, type 5 GB. Tegelijkertijd voorzien van een stoomketel voor ladingverwarming en een losgiek van 5 duim.
LevensloopGebouwd in opdracht van de Tankmij. Dipping NV en als DIPPING IV in de vaart gekomen. Op 01-01-1933 ingebracht in de Vereenigde Tankreederij en hernoemd in DELFT. Op 29-12-1972 verkocht aan Euroshipping BV in Lobith en aansluitend op 03-04-1973 doorverkocht aan Vof A. Geerling & Zonen in Rotterdam. In het voorjaar van 1973 gesloopt.
Het motortankschip DELFT, afvarend op de Nieuwe Maas. Op de achtergrond de oude Maasbruggen en het Noordereiland.

Het motortankschip DELFT, afvarend op de Nieuwe Maas. Op de achtergrond de oude Maasbruggen en de bebouwing van het Noordereiland. De sleepboot is er waarschijnlijk eentje van de Stoomsleepdienst Mars.

Het is niet duidelijk wat er op de volgende drie foto's te zien is.

Het is niet duidelijk wat er op de volgende drie foto’s te zien is. Op de voorgrond zien we een brandweerauto die waarschijnlijk nog uit de Tweede Wereldoorlog stamt. Op de helling daarboven ligt een motortankschip van de Amsterdamsche Tankreederij en achterop de tweede helling ligt het motortankschip DELFT. Op het dak van de loods is iets te lezen als ‘RONGEN’. Wie het weet mag het zeggen.

Wat is er nu toch aan de hand met het motortankschip DELFT. Betreft het een brandweeroefening, is men het schip aan het uitliteren

Wat is er nu toch aan de hand met het motortankschip DELFT. Betreft het een brandweeroefening, is men het schip aan het uitliteren, wat doet al dat volk aan dek. Voor mij is het één groot mysterie. Aanvullend commentaar is echt van harte welkom.

Is er rook te zien of is het stoom. Of heeft de DELFT, tijdens haar verlenging echt in de brand gestaan.

Is er rook te zien of is het stoom. Of heeft de DELFT, tijdens haar verlenging echt in de brand gestaan. Nogmaals, aanvullend commentaar is van harte welkom.

Het verlengde motortankschip DELFT afvarend op de Nieuwe Maas, nu vanaf het Noordereiland gezien. Op de achtergrond het 'Witte Huis'.

Het verlengde motortankschip DELFT afvarend op de Nieuwe Maas, nu vanaf het Noordereiland gezien. Op de achtergrond, met het grote reclamebord op het dak, het ‘Witte Huis’.

Laatst gewijzigd