Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
ENI nr2310263.
ScheepstypeTankduwbak.
Bouwjaar1987.
BouwwerfScheepswerf Boele in Bolnes.
BouwnummerOnbekend.
Tonnage/Inhoud810 / 
Afmetingen61.80 x 7.02 x 2.75.
Voortstuwing Geen.
Aantal TanksOnbekend.
Pompcapaciteit Onbekend.
BunkergiekOnbekend.
EigenaarVerenigde Tankrederij BV in Rotterdam. 
BijzonderhedenIn 1987, bij Scheepswerf Boele in Bolnes omgebouwd tot tankduwbak. Het voorschip en een groot gedeelte van het achterschip werden verwijderd en als sloopgoed verkocht. Hierna werd het oude voorschip en een deel van het ladinggedeelte van de VALKENBURG aan het restant van de VALKENSWAARD gezet. In het voorschip werd een kleine machinekamer ingericht met een 126 pk Daf voor aandrijving van de kopschroef. Op het achterschip werd eveneens een kleine machinekamer ingericht met een 126 pk Daf voor aandrijving van de lospomp en een stoomgenerator voor verwarming van de lading. Nieuwe afmetingen: 61.80 x 7.02 x 2.75 en 810 ton.
LevensloopOp 29-07-1958 als VALKENSWAARD in de vaart gekomen voor de Vereenigde Tankreederij NV in Rotterdam. Op 14-08-1995 ingebracht in de samenwerking VT-Koole BV in Zaandam. In het voorjaar van 1996 gesloopt bij Scheepssloperij Treffers BV in Haarlem.

 

De tankduwbak VALKENSWAARD, afvarend op de Waal. Foto: Ab de Jongh - met dank.

De tankduwbak VALKENSWAARD, afvarend op de Waal. Foto: Rick van der Ent – met dank.

De tankduwbak VALKENSWAARD, geduwd door het motortankschip VOLKEL, opvarend aan de Baanhoekbrug. Foto: Willem Keizer - met dank.

De tankduwbak VALKENSWAARD, geduwd door het motortankschip VOLKEL, opvarend aan de Baanhoekbrug. Foto: Willem Keizer – met dank.

Het koppelverband VOLKEL - VALKENSWAARD, afvarend aan de Baanhoekbrug. Foto: Willem Keizer - met dank.

Het koppelverband VOLKEL – VALKENSWAARD, afvarend aan de Baanhoekbrug. Foto: Willem Keizer – met dank.