Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
Eni-nr:2306164.
Scheepstype:Sleeptankschip – type N/open.
Bouwjaar:1937.
Bouwwerf:Schiffswerft Ganz & Co in Boedapest, Hongarije.
Bouwnummer:Onbekend.
Proefvaart:Onbekend.
Afmetingen:72.60 x 10.10 x 1.97.
Tonnage / Inhoud:913 / 1244.
Aantal tanks:12, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit:150 cbm/uur stoompomp.
Eigenaar:Inland Waterway Ltd. in Londen, Engeland.
Zusterschepen:BOSNIA.
Betekenis Scheepsnaam:Naar het Midden-Europese land Hongarije. 
Bijzonderheden:In 1937 gebouwd in opdracht van de Inland Waterway Ltd. in Londen (een dochteronder-neming van Shell Transport in Londen) en verhuurd aan de Astra Romana, de naam waaronder Shell actief was in Roemenië. Als SHELL XVI, onder Engelse vlag, in de vaart gekomen.
In 1939, onder druk van een Roemeense revolutie door de Inland Waterway Ltd. van de Donau teruggetrokken en verkocht aan de Internationale Riviertankscheepvaart Mij. NV in Rotterdam. Met een zeesleper van L. Smit & Co, via de Zwarte Zee, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan naar Rotterdam gesleept. Bij Scheepswerf Boele in Bolnes geschikt gemaakt voor de Rijnvaart.
Op 30-06-1939 op naam gezet van de Internationale Riviertankscheepvaart Mij. NV in Rotterdam en hernoemd in HUNGARIA.
In oktober 1952 voorzien van een voorroef.
In 1961 overgemeten naar 72.60 x 10.10 x 2.07 en 973 ton.
In 1968 omgebouwd tot bunker- winkelschip van 972 ton, met bovendeks een supermarkt, een magazijn en kantoorruimte. Op het tweede dek werd een woning geplaatst. In 2019 in Druten omgebouwd tot hotel/restaurantschip.
Levensloop:Op 03-10-1967 verkocht aan B. van Woerden CV in Rotterdam en aanvankelijk niet vernoemd. Op 21-01-1969 hernoemd in BAROMA III, en als bunker- winkelschip ligplaats genomen in Druten. Was lange tijd het vaste bunkerstation voor Van Ommeren. Op 22-12-1981 verkocht aan Smit’s Kolen en Oliehandel BV in Rotterdam en hernoemd in S.K. & O. 21 en verplaatst naar Millingen. Op 06-05-1987 verkocht naar Esso Nederland BV in ‘s-Gravenhage en hernoemd in ESSO NEDERLAND 41 met als ligplaats Millingen. In 2016 verkocht aan Rijnplus Van Woerden BV in Rotterdam en hernoemd in RIJNPLUS, ligplaats onbekend. In 2018/2019 verkocht aan Stichting Veerdam Exploitatie in Druten en hernoemd in VEERDAM. Anno 2020 in gebruik.
Het sleeptankschip HUNGARIA heeft vastgemaakt beneden de brug van Maxau. Foto: Archief Arie Lentjes.
Het bunker- winkelschip BAROMA III, op haar ligplaats in Druten. Dit bunkerstation was decennia lang een vaste pleisterplaats voor de schepen van Van Ommeren. Vertrekkend vanuit Rotterdam werd er altijd in Druten gebunkerd en stonden de boodschappen meestal al klaar. Daarnaast werd station Druten ook gebruikt om af te lossen. Het is zelfs een keer gebeurd dat er in Rotterdam en nieuwe scheepsjongen aan boord kwam, die in Druten retour Rotterdam gestuurd werd. Foto: Archief Arie Lentjes.
Het bunker- winkelschip S.K. & O 21 op haar ligplaats in Millingen a/d Rijn. Langszij de motorvrachtschepen ANTARES en LUGANERSEE. Nu het bunker- winkelschip over was gegaan van de Shell naar de Esso bunkerden er veel schepen van de Damco Scheepvaart Maatschappij.
Foto: B. Koenders – Archief Arie Lentjes.
Het bunker- winkelschip ESSO NEDERLAND 41, in een winters landschap in 1991 op haar bekende ligplaats in Millingen a/d Rijn. Foto: Leo Schuitemaker – met dank.
Het bunker- winkelschip ESSO NEDERLAND 41, in een winters landschap in 1991 op haar bekende ligplaats in Millingen a/d Rijn. Opvarend één van de cruiseschepen van de KD. Foto: Leo Schuitemaker – met dank.
Het bunker- winkelschip ESSO NEDERLAND 41, in een winters landschap in 1991 op haar bekende ligplaats in Millingen a/d Rijn. Foto: Leo Schuitemaker – met dank.
Het bunker- winkelschip ESSO NEDERLAND 41 op transport langszij de duwboot VITALITE voor Dordrecht in 2016. Foto: Dieter Henken – met dank.
Het bunker- winkelschip RIJNPLUS op een onbekende werf in Hendrik Ido Ambacht. Foto: Pieter Broers – met dank.
Het hotel- en restaurantschip VEERDAM op haar ligplaats aan de Veerdam in Druten. Op het benedendek vindt men verschillende restaurants (streekgerechten) en op het bovendek kan men overnachten op basis van ‘bed & breakfast’. Foto: Stichting Veerdam Exploitatie – met dank.
Het hotel- en restaurantschip VEERDAM op haar ligplaats aan de Veerdam in Druten. Op het benedendek vindt men verschillende restaurants (streekgerechten) en op het bovendek kan men overnachten op basis van ‘bed & breakfast’. Foto: Stichting Veerdam Exploitatie – met dank.