Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
Eni-nr:2307892.
Scheepstype:Sleeptankschip – type N/open.
Bouwjaar:1952.
Bouwwerf:Scheepswerf Jos. Boel en Zonen NV in Temse.
Bouwnummer:1291.
Proefvaart:27-08-1952.
Afmetingen:115.15 x 13.60 x 2.97.
Tonnage / Inhoud:3385 / 4633.
Aantal tanks:24, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit:2 x 300 cbm/uur Weise & Monski stoompompen.
Eigenaar:Phs. van Ommeren NV in Rotterdam.
Zusterschepen:LIMBURGIA en TUBANTIA.
Betekenis Scheepsnaam:Naar de provincie Gelderland.
Bijzonderheden:Stapelloop: 26-03-1952.
In 1962 werd één van de stoompompen voor een 200 cbm/uur Weise & Monski stoompomp. In 1966 werden de stoomspiralen verwijderd. De nieuwe tonnenmaat werd 3414 ton met een inhoud van 4564 kubieke meter.
In 1974 omgebouwd tot duwtankschip van 3398 ton. 
Levensloop:Op 30-12-1960 overgeschreven naar Phs. van Ommeren (Binnentankvaart) NV in Rotterdam en niet hernoemd. Op 18-02-1983 overgeschreven naar Van Ommeren Binnentankvaart BV in Rotterdam en niet hernoemd. Op 04-01-1984 verkocht aan Hatraba Beton BV in Rotterdam en niet hernoemd. Op 28-01-1985 verkocht naar Star Dredging Schipping and Trade Company Ltd. in South Ockenden in Essex, Engeland. 
De geschiedenis van de GELRIA is direct na 1985 onbekend. Het is niet bekend of het schip werkelijk op de Thames terecht is gekomen. In 1990 aangetroffen in de Nordhafen van Duisburg en voor het Hafenambt Duisburg in gebruik als opvangschip voor olierestanten. Huidige status onbekend.
Het sleeptankschip GELRIA op 6 juni 1953, opvarend ter hoogte van Alblasserdam. Foto: Archief Van Ommeren – met dank.
Het sleeptankschip GELRIA ligt klaar om te lossen bij de VTG aan het Ölinsel in de haven van Duisburg. Foto: Archief Arie Lentjes.
Het sleeptankschip GELRIA ligt klaar om te lossen bij de VTG aan het Ölinsel in de haven van Duisburg. Foto: Archief Arie Lentjes.
Het sleeptankschip GELRIA voor anker aan de Strekdam in Rotterdam.
Foto: Archief Arie Lentjes.
Het sleeptankschip GELRIA wordt door een plaatselijke havensleepboot van de Strekdam naar Pernis gebracht. Hier vaart de sleep op de Nieuwe Waterweg ter hoogte van het Noordereiland. Foto: Archief Arie Lentjes.

De duwlichter GELRIA, geduwd door de duwboot KRAANVOGEL tijdens de vlootschouw gehouden vanwege Maritiem Rotterdam 1978.
Foto: Archief Van Ommeren – met dank.
Het sleeptankschip GELRIA, geduwd door de duwboot KRAANVOGEL tijdens Rotterdam Maritiem 78. De foto is genomen vanaf de Van Ommeren havensleepboot DRECHT, die voor de sier voorspan verleent. Foto: Teun van der Zee – met dank.
De duwlichter GELRIA, geduwd door de BRAUNKOHLE V, net beneden de brug van Nijmegen. De duweenheid is onderweg naar bunkerstation Neptun in Weurt. Foto: mevr. Harrewijn-Muller – met dank.
De duwlichter GELRIA werd gedurende langere tijd geduwd door de, van de Braunkohle gehuurde duwboot BRAUNKOHLE V. De boot werd echter bemand met Van Ommeren personeel die zo ervaring konden opdoen met de duwvaart. Hier verlaat de combinatie BRAUNKOHLE V + GELRIA net het bunkerstation van de Neptun in Weurt, gelegen tussen de Waalhaven van Nijmegen en de invaart van het Maas-Waalkanaal. Foto: mevr. Harrewijn-Muller – met dank.
De duwcombinatie BRAUNKOHLE V + GELRIA heeft net gebunkerd bij het bunkerstation van de Neptun in Weurt en gaat ‘full speed’ op weg naar Rotterdam. Op de achtergrond de hoogspanningsmasten (kmr. 886) van de Elektriciteitscentrale Gelderland, welke in 2015 de deuren moest sluiten. Of deze masten er anno 2020 nog altijd staan is bij de redactie niet bekend.
Foto: mevr. Harrewijn-Muller – met dank.
De voormalige GELRIA, naamloos als olierestantenschip in de Nordhafen van Duisburg. Mochten er mensen zijn die meer over dit schip weten vragen wij beleefd om een berichtje op de site achter te laten. Foto: Teun de Wit – met dank – www.binnenvaart.eu
De voormalige GELRIA, naamloos als olierestantenschip in de Nordhafen van Duisburg. De havenmeester van Duisburg wilde ons graag de weg wijzen en zelf op het terrein toelaten. Hij hield natuurlijk wel een oogje in het zeil.
Foto: H.W. Lentjes.
De voormalige GELRIA, naamloos als olierestantenschip in de Nordhafen van Duisburg. Foto: H.W. Lentjes.
De voormalige GELRIA, naamloos als olierestantenschip in de Nordhafen van Duisburg. Foto: H.W. Lentjes.