Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
Eni-nr:2303743.
Scheepstype:Sleeptankschip – type N/open.
Bouwjaar:1926.
Bouwwerf:Scheepswerf van der Giessen NV in Krimpen a/d IJssel.
Bouwnummer:550.
Proefvaart:Onbekend.
Afmetingen:64.93 x 7.99 x 2.02.
Tonnage / Inhoud:695 / 922.
Aantal tanks:10, voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit:150 cbm/uur Weise & Monski stoompomp.
Eigenaar:Phs. van Ommeren’s Scheepvaartbedrijf NV in Rotterdam.
Zusterschepen:CALIFORNIA, MOLDAVIA, SUEVIA, ASTORIA en LOMBARDIA (allen gebouwd bij Van der Giessen). 
Betekenis Scheepsnaam:Naar het land van de Franken, een volksstam in het huidige Duitsland.
Bijzonderheden:In 1953 voorzien van een dichte stuurhut met staand haspel.
Levensloop:Op 31-12-1929 ingebracht in de Internationale Riviertankscheepvaart Mij. NV in Rotterdam en niet hernoemd. Op 20-05-1960 verkocht aan de Internationale Flusstankschiffahrt GmbH in Hamburg en hernoemd in EICKENRODE. In 1973 afgevoerd van de sterkte en gesloopt.
Het sleeptankschip FRANCONIA op de Nieuwe Maas in Rotterdam, ter hoogte van Bolnes. Foto: Archief Van Ommeren – met dank.
Twee Elbelichters, waaronder de Franconia, liggen vanuit een zeebootje van BP te laden bij de BP Terminal in Amsterdam. Deze foto werd genomen voor 21 juni 1929, want vanaf die datum voer de FRANCONIA exclusief voor de Shell. Foto: Archief Van Ommeren – met dank.
Het is begin jaren dertig van de vorige eeuw, de grote economische crisis grijpt wereldwijd om zich heen. Ook in het noorden van Duitsland. Drie Elbelichters, de: ROMANIA, FRANCONIA en SICILIA liggen opgelegd in een zijarm van de Elbe; in de omgeving van Hamburg. – Foto: Archief Van Ommeren – met dank.
Een kijkje op het achterschip van de Elbelichter FRANCONIA. De ‘stuurhut’ bestaat uit een ronde bak met liggend haspel en alleen een klein luifeltje op een rail ter bescherming tegen de elementen. Het woongedeelte bevindt zich geheel onderdeks. De lange kachelpijp verraad waar zich benedendeks het kolenfornuis bevindt De scheepshond schijnt het allemaal best te vinden. Foto: Archief Arie Lentjes.
Het sleeptankschip FRANCONIA, op een ‘volle’ rivier, tot aan de ijken afgeladen opvarend aan de Loreley. Foto: Archief Arie Lentjes.
Twee sleeptankschepen van Van Ommeren, achter een sleepboot van de MABI, bij het invaren van de sluis van Wemeldinge. Het achterste schip is de FRANCONIA, het voorste schip is de HUNGARIA. Deze foto werd na 1953 gemaakt, want beide schepen zijn inmiddels voorzien van een dichte stuurhut en een staand haspel. Foto: Archief H. Lentjes.
De FRANCONIA (aan stuurboord) en de BOSNIA achter een stoomboot op de Westerschelde. De schepen zijn leeg onderweg naar Rotterdam. Vanaf de FRANCONIA lopen er een soort schoorbomen over het dek van de BOSNIA. Misschien zijn er mensen die de functie hiervan kennen. Foto: Archief Arie Lentjes.

Toegevoegde foto’s

Het sleeptankschip FRANCONIA aan de afbouwkade van
Scheepswerf Van der Giessen in Krimpen a/d IJssel.
Foto: Collectie H. Lobbezoo – met dank.