Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
Eni-nr:2305613.
Scheepstype:Sleeptankschip – type N/open.
Bouwjaar:1934.
Bouwwerf:Scheepswerf Gebr. Pot NV in Bolnes.
Bouwnummer:859.
Proefvaart:Onbekend.
Afmetingen:87.57 x 10.18 x 2.54. 
Tonnage / Inhoud:1576 / 2087.
Aantal tanks:16, niet voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit:2 x 80 cbm/uur Weise & Monski stoompompen.
Eigenaar:Phs. van Ommeren’s Scheepvaartbedrijf NV in Rotterdam.
Zusterschepen:ZEELANDIA (gebouwd bij Gebr. Pot in Bolnes).
Betekenis Scheepsnaam:Naar de provincie Noord-Brabant.
Bijzonderheden:In 1951 voorzien van stoomspiralen. In 1959 voorzien van een 230 cbm/uur stoompomp.
In 1975/1976 omgebouwd tot motorvrachtschip van 1670 ton met 900 pk Deutz. 
Levensloop:Op 12-11-1952 overgeschreven naar Maatschappij Bierhaven NV in Rotterdam en niet hernoemd. Op 26-06-1958 overgeschreven naar Phs. van Ommeren NV in Rotterdam en niet hernoemd. Op 30-12-1960 overgeschreven naar Phs. van Ommeren (Binnentankvaart) NV in Rotterdam en niet hernoemd.
Op 06-04-1973 verkocht aan Scheepvaartbedrijf Balck & Co Vof in Rotterdam en niet hernoemd. Door Balck & Co opgelegd en als handelsobject ter koop aangeboden. Op 16-04-1975 verkocht aan Scheepvaartbedrijf Aquarius BV in Rotterdam en vervolgens in eigen beheer omgebouwd tot motorvrachtschip. Op 08-11-1976 opnieuw in de vaart gekomen en hernoemd in CARL PAUL. Op 28-02-1986 verkocht naar Firma Bom & Zoon in Rotterdam en hernoemd in HEINZ. In 2005 gesloopt bij Scheepssloperij Nederland BV in ‘s-Gravendeel.
Het sleeptankschip BRABANDIA, opvarend beneden Emmerich. De vrouw van de schipper heeft nog snel even het gewassen beddengoed aan de waslijn hangen. Dat moet gestreken in de kast liggen voor het Ruhrgebied bereikt wordt. Foto: Archief Arie Lentjes.
Het sleeptankschip BRABANDIA is een stukje mee stroomopwaarts genomen door het motortankschip NAMUR van de Belgische Van Ommeren dochter Transtank. De schepen liggen afgemeerd aan het Stadspark in Ludwigshafen. Foto: Archief Arie Lentjes.
De sleeptankschepen BRABANDIA en SILEZIA (nog uitgerust met een open stuurbak), afvarend achter een Franse radersleepboot. Sleepgelegenheid was na de Tweede Wereldoorlog zeer schaars en de ‘Fransman’ was (uiteraard tegen betaling van de hoofdprijs) bij uitzondering bereid schepen van andere rederijen mee te nemen.
Foto: Archief Arie Lentjes.
Het sleeptankschip BRABANDIA is tijdelijk apart gelegd om te kunnen uitgassen. Alle zestien tankdeksels staan wagenwijd open. Helaas is ons niet bekend waar deze foto gemaakt werd. Foto: Archief Van Ommeren – met dank.
Een rustig weekend met prachtig weer en een leeg schip. Ideale omstandigheden voor het broodnodige onderhoud. Op het gevierde stokanker is een vernuftige constructie gemaakt om de letters van de voorste ijk van een nieuwe laag verf te kunnen voorzien. Het is wel een hele klim om weer aan dek te komen.
Foto: Archief Arie Lentjes.
Zware ijsgang op de Rijn heeft het motorvrachtschip HEINZ gedwongen om rustiger vaarwater op te zoeken. Hier ligt de HEINZ net binnen de monding van de Moezel terwijl zwaar drijfijs achter haar langs de Rijn afzakt. Foto: Archief Jaap Koster – met dank.
Het motortankschip HEINZ, bij het invaren van de Volkeraksluis in het najaar van 1991. Foto: Leo Schuitemaker – met dank.