Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart
Eni-nr:2303735.
Scheepstype:Sleeptankschip – type N/open.
Bouwjaar:1927.
Bouwwerf:Scheepswerf Gebr. Pot in Bolnes.
Bouwnummer:787.
Proefvaart:Onbekend.
Afmetingen:64.97 x 7.99 x 2.01.
Tonnage / Inhoud:725 / 924.
Aantal tanks:10, niet voorzien van stoomspiralen.
Pompcapaciteit:1 x 150 cbm/uur Weise & Monski stoompomp.
Eigenaar:Phs. van Ommeren’s Scheepvaartbedrijf NV in Rotterdam.
Zusterschepen:RAVONIA, DANUBIA, CALEDONIA, ALGERIA, SARDINIA, TUNISIA, TIBERIA, LIGURIA, LIBIA, SYRIA en SICILIA (allen gebouwd bij Gebr. Pot in Bolnes).
Betekenis Scheepsnaam:Naar de Duitse deelstaat Baden Württemberg
Bijzonderheden: 
Levensloop:Op 08-07-1929 overgeschreven naar de Internationale Riviertankscheepvaart Mij. NV in Rotterdam en als BADENIA in de vaart gebleven. Op 22-08-1961 verkocht aan de Internationale Flusstankschiffahrt GmbH in Hamburg en hernoemd in ESCHERODE. In 1972 afgevoerd van de sterkte en aansluitend gesloopt. 
Het sleeptankschip BADENIA (schipper E. Horst), voor anker aan de Koppelstelle in Harburg (Hamburg). Op de achtergrond de karakteristieke bogen van de Kaiser Wilhelm Brücke, meestal Neue Elbebrücke genoemd. De Koppelstelle was door de Hamburgse havenautoriteiten aangewezen als ankerplaats voor tankschepen om te ontgassen. Foto: Archief Van Ommeren – met dank.
Het sleeptankschip BADENIA in de kleine sluis van Kembs. Schipper Henk Gruter houdt ook even een draadje vast. De kinderen Gruter – Ria en Henny – poseren met pappa mee. Toen de BADENIA in 1961 werd verkocht verhuisde de familie Gruter naar de THURINGIA. Foto: H. Gruter – met dank.