Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart

Ga naar ->

Over Atlantic

De Atlantic Horizon Group is een internationaal opererende dienstverlener in de grote Nederlandse havensteden. Zij houdt zich vooral bezig met de levering van een groot scala aan verschillende soorten scheeps-brandstoffen, variënd van gasolie tot zware stookolie. Met haar eigen, moderne bunker-vloot levert de Atlantic Horizon Group bunkers in de havens van Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen, Delfzijl en Antwerpen.
Naast scheepsbrandstoffen levert de Atlantic Horizon Group ook een breed pakket aan verschillende soorten smeerolie, die zowel in bulk als in vaten geleverd kan worden.

De scheepvaartdivisie van de Atlantic Horizon Group wordt gevormd door de Atlantic Schepen Exploitatiemaatschappij. Deze onderneming bezit een groot aantal eigen bunkerschepen, in grote variërend van 550 ton 5600 ton. Het grootste deel van de vloot bestaat uit uiterst moderne, dubbelwandige schepen.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw nam de Atlantic Horizon Group het in Pernis gevestigde oliebedrijf van Gebr. Post over. Sindsdien opereert de Atlantic Horizon group vanuit de Madroelhaven in Pernis, waar onlangs een modern, nieuwgebouwd kantoor in gebruik werd genomen. De voor-malige belangen van Gebr. Post zijn ondergebracht in de divisies Postoils en Posttrans. Deze laatste berederd de voormalige schepen van Gebr. Post, die in de Rotterdamse haven grote bekendheid genieten door hun naam CALENDULA (= Goudsbloem) met een nummer. De naam Calendula is een eerbetoon aan de heer Goudsbloem, de schoonvader van één van de gebroeders Post. Nadat de heer Goudsbloem zijn eigen bedrijf verkocht had, hij was aannemer in de ‘natte’ aannemerij, werd een belangrijk deel van het bij die verkoop verdiende geld gebruikt om de oliehandel van Gebr. Post op poten te zetten.

De divisie Posttrans beheert aan de Madroelhaven tevens een pakhuis van 1000 vierkante meter voor de opslag van smeerolie in vaten. Hier kunnen ook smeerolieschepen geladen worden vanuit tankauto’s. In totaal kan er 660 ton smeerolie in vaten worden opgeslagen.

Onder de naam Exploitatiemaatschappij Bunkerrama exploiteert de Atlantic Horizon Group ook twee bunkerwinkelschepen. Eén in Rotterdam en één in Zwijndrecht.