Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart

 

Eni-nr:2315269.
Scheepstype:Motortankschip – type N – open.
Bouwjaar:1951/1952.
Bouwwerf:Scheepswerf Piet Hein (Schram) NV in Papendrecht.
Bouwnummer:Onbekend.
Afmetingen:69.81 x 7.30 x 2.50.
Tonnage / Inhoud:759 /
Voortstuwing:250 pk Bolnes.
Aantal schroeven:1.
Aantal tanks:12.
Pompcapaciteit:Onbekend.
Bunkergiek:Ja.
Eigenaar:Argos Logistiek BV in Hoogvliet/Rotterdam.
Bijzonderheden:Oorspronkelijke afmetingen: 60.00 x 7.33 x 2.20, 498 ton met 10 tanks. Voer vast in charter voor de ESSO en had het embleem van de ESSO op het brugfront. In 1969 verlengd naar 69.81 meter en verdiept naar 2.50 meter. Nieuwe tonnenmaat: 759 ton met 12 tanks. Tijdens deze ombouw geschikt gemaakt voor bunkerwerk. Voorzien van een bunkergiek, Clayton stoomgenerator en stoomspiralen. In 19xx voorzien van een kopschroef van 160 pk Daf.
Levensloop:Gebouwd in opdracht van Gebr. de Haas Tankvaartbedrijf NV in Bergen op Zoom en als ANTARES (2307870) in de vaart gekomen. In 1976 afgevoerd van de sterkte. Verkocht naar scheepsmakelaars A.H. Korsten en H.A. Theuns in Dordrecht. Samen met de ATRIA van Gebr. de Haas doorverkocht naar Engeland om bunkerwerk op de Thames te gaan doen. Na problemen met de Engelse vakbonden teruggehaald naar Nederland en via Handel- en Scheepvaartbedrijf O. Slokkes BV in Ridderkerk verkocht aan L. Vos in Zwijndrecht en hernoemd in SILVESTER. In 1977, via scheepsmakelaar H.M.C. Zwaans in ’s Gravenwezel in België, verkocht aan Littrans BV (Ceetrans) in Ridderkerk en hernoemd in LITTORELLA. In 20xx verkocht naar de Donau voor het verrichten van bunkerwerk.

De LITTORELLA, invarend Botlek Centrale Geul in mei 2004.

De LITTORELLA, gaat afmeren op Steiger 5 bij Vopak Botlek Noord in juli 2005.

Het motortankschip LITTORELLA, uitvarend Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen in de zomer van 2006 - Foto: Danny Reye - met dank.

Het motortankschip LITTORELLA, uitvarend Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen in de zomer van 2006 – Foto: Danny Reye – met dank.

De LITTORELLA, waarom zou je een mooie naam veranderen, in actie op de Donau. Hier ligt zij langszij een opvarend koppelverband te bunkeren. Helaas weten we niet waar, en door wie deze foto gemaakt is.

De redactie van BINNENVAARTPORTAAL wie de huidige eigenaar van de LITTORELLA is en wat haar vaargebied op dit moment is.

De redactie van BINNENVAARTPORTAAL zou graag te weten komen wie thans de eigenaar van de LITTORELLA is en wat haar huidige vaargebied is. Ook zijn wij benieuwd naar de fotograaf die de foto’s van de LITTORELLA op de Donau gemaakt heeft, zodat wij zijn naam bij de foto kunnen vermelden.