Het portaal naar de Rijn- en binnenvaart

De AQUITAINE (02319450) is vernoemd naar een adminstratieve regio in het zuidwesten van Frankrijk, met als hoofdstad Bordeaux. Op de kop is ook nog de naam COLUMBUS te herkennen, de naam waarmee het schip in 1958 bij De Groot en Van Vliet, voor Schweizerische Reederei, van stapel liep.

De ASTRAKAN (02326258) is vernoemd naar de werf en gelijknamige stad waar zij in 2003 gebouwd werd. Astrakan is een stad in Europees-Rusland, gelegen in de Wolgadelta, die ongeveer 100 kilometer verder uitmondt in de Kaspische Zee. Vanwege deze ligging heeft de stad de functie van een belangrijke rivier- en zeehaven met grote scheerswerven. Verder staat Astrakan ook bekend om haar luxe pelsmutsen. In theorie zou het schip dus ook naar een Russische bontmuts vernoemd kunnen zijn, maar daar geloven we niet echt in.

De COLORADO (06004293) is vernoemd naar de staat Colorado in het middenwesten van de Verenigde Staten. De staat, met Denver als hoofdstad, telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners. De Colorado is tevens een rivier van 2333 kilometer lengte die ontspringt in het Rocky Mountain National Park en via de staten Colorado, Utah, Arizona en Nevada naar California stroomt. In het verleden mondde de rivier uit in de Golf van Mexico. Omdat het water van de rivier tegenwoordig op grote schaal wordt gebruikt voor irrigatie en de drinkwatervoorziening droogt zij in California simpelweg op.

De naam van de KAAPSTAD (06004122) lijkt voor de hand te liggen, voor veel mensen is Kaapstad de hoofdstad van Zuid-Afrika. Dat is echter Pretoria. Kaapstad is de hoofdplaats van de Westelijke Kaapprovincie en ‘slechts’ het wetgevend centrum van Zuid-Afrika.

De lokatie van Ulekrite is gelegen in de gemeente Tietjerksteradeel en is te vinden bij het dorp Eernewoude. Het heeft een lengte va 720 meter Ulekrite is next to Earnewâld and is located in Gemeente Tytsjerksteradiel, Friesland,

Wie de Ulekrite wil vinden zal naar Friesland moeten. De Ulekrite is een vaarweg van ongeveer 720 meter lengte in de gemeente Tietjerksteradeel en is te vinden in het waterrijke gebied rond Eernewoude. Het ligt tegenover het eiland Kompenije. Het is een veel gebruikte kanoroute.